Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 33 Фарове с лупи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от svilenalpanev Покажи съобщение
    Може да не се вижда много добре. Това е лупа за къси и дълги светлини.
    Свилене, снимал си всякакви простотии, само не и това, което трябва
    Дай няколко ракурса на стъклото на фара.
    Как се справи с него?
    Аз стъкла съм изрязал, но си мисля, че трябва да ги повдигна с нещо, защото хем ще опират в рефлектора и няма да може да се регулират, хем фара ще хлътне с около 1-2 см.
    Това дай да видим как ще се справяме!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Можеби утре ще разберем.

Comment

Фара се оказа ляв,на колегата не му върши работа защото има такъв , на някой ако му трябва да пише .
        Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          Свилене, снимал си всякакви простотии, само не и това, което трябва
          Дай няколко ракурса на стъклото на фара.
          Как се справи с него?
          Аз стъкла съм изрязал, но си мисля, че трябва да ги повдигна с нещо, защото хем ще опират в рефлектора и няма да може да се регулират, хем фара ще хлътне с около 1-2 см.
          Това дай да видим как ще се справяме!
          Има един човек от Асеновград, който изработва стъкла за фарове. Каза да му се обадя след 20 дена.

Comment

на бул. Тодор Александров пряката преди авто къща Елпас има един пич дет прави стъкла пробвайте при него!!!
            Alfa 145 1.3 Boxer 96', Alfa GTV 2.0 16V 96'

Comment

Първоначално публикувано от alfonco147GTA Покажи съобщение
              на бул. Тодор Александров пряката преди авто къща Елпас има един пич дет прави стъкла пробвайте при него!!!
              Можеш ли да намериш телефон на този човек?

Comment

Първоначално публикувано от svilenalpanev Покажи съобщение
                Може да не се вижда много добре. Това е лупа за къси и дълги светлини.
                Тези прожектори са много добри.
                Имам същите от известно време и мога да ти кажа единственият им недостатък - трябват ти много качествени ксенон крушки и баласти за тях. Крушката загрява много повече в прожектора отколкото ако е в рефлектор. От там следват два проблема:
                1. По-малък живот на крушката
                2. При студен старт няма да имаш проблем, но повечето баласти няма да могат да запалят крушката, когато е гореща. (по-висока температура на газовете в балона на ксенон крушката -> по-високо налягане -> трябва повече "ток" за запалване)
                При мен и крушките и баластите не са особено качествени, и резултата е : ако крушката е извън прожектора и е гореща няма проблем да бъде запалена от баласта, но ако е вътре - никакъв шанс... само след минута или две като се поохлади.
                Докато фаровете са разглобени се замисли за дневни светлини позиционирани хоризонтално над прожектора.
                ...

Comment

Обаче с черния рефлектор,както е на снимката на Алфата,е доста по-добре според мен...радва окото
                  156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                  147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                  159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Русе

Има в Русе един човек, който прави стъклата от пластмаса. Поръчал съм да му издирят координатите.

Comment

Абе които намери най алтернативния вариянт по които да се направят стъклата било то от стъкло или от пластмаса да казва на занаятчията да ги пуска в масово производство !!!
                      Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

До каде стигнаха проектите с лупите развитие имаме ли
                        Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

Аз съм готов.
                          Използвам най-обикновенно стъкло 3мм.
                          Преди това вкарвам в леглото на фара една капачка от кабелен канал 20мм и чак тогава лепвам стъклото отгоре,
                          Прихващам ги леко с топлоя силикон, а после отгоре с черния за стъклата и толкоз.
                          Снимки ще кача тия дни.
                          Цялата галимация е за 5 лева.
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

ако имаш повече снимков матерял по подробно да се види каде какжо става

Comment

браво искам и аз да видя по скоро ))
                              Ако съдбата ти обърне гръб-изчакай я да се наведе.....
                              Звукът може да бъде
                              описан само така: представи си смесица от бръмченето на Nascar-Chevys и пакистанска свиня-майка

Comment

Давам по ред.
                                Първо се нагрява фурната до 100 градуса и фаровете вътре. Печене около 10 минути.После отлепване на стъклотои полагане вътре в канала, капака от кабелния канал. В местата на огъване аз съм резнал борда с макетно ножче. Притискаме добре със стъкло или нещо друго, което е равно. Целта е новото стукло после да пасне добре. Операцията е много важна!!!
                                Лупата се монтира в нашите фарове без никакво преправяне.
                                Стъклото се изрязва по старите стъкла и ръбовете се оформят много лесно с шкурка.
                                Новото стъкло стърчи с около 3-4 мм над кабелния капак и така трябва да бъде.
                                Стъклото го фиксирам с няколко капки топъл силикон, а после отгоре намазвам обилно с черния за стъкла. Добре е преди товастъклото да бъде облепено. Спестява много търкане после.
                                Attached Files

Comment

Working...
                                X